Header image  
5-12 november 2010  
 
    home
 
Sinterklaas en zijn Pieten op bijscholingscursus
In 2013 op verzoek te bezoeken voor nieuwe en oude Sint en Pieten

 

Heerhugowaard – Nog voor de intocht, worden Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd door theatergroep RéteCo en Rekwisiet voor de jaarlijks terugkerende bijscholingscursus. Deze vindt plaats in de zaal bij de Pater Jan Smit school, Dreef 14 te Heerhugowaard. Sint en zijn Pieten gaan aan de slag om verschillende vaardigheden te oefenen.
De avonden staan in het teken van het Sinterklaasfeest. Een brokje geschiedenis en noodzakelijke wetenswaardigheden komen aan bod evenals het omgaan met vragen van kinderen hierover. De aankleding en het grimeren worden aan de hand van verschillende voorbeelden uitgebreid behandeld. Omdat verschillende bezoekjes een eigen benaderingswijze vragen komen de voorbereidingen van bezoekjes aan een huisgezin, vereniging of bedrijf aan bod. Er wordt geoefend met rollenspelen waarin verschillende en ook onverwachtse situaties nagespeeld worden. Iedereen die wel eens voor vrienden, familie, vereniging of andere doelgroep een Sint-, of Pietkostuum aantrekt is welkom. Het uitwisselen van ervaringen komt tijdens de cursus automatisch aan bod. Drie docenten met jarenlange ervaring op het gebied van het Sinten en Pieten zijn aanwezig om tips en adviezen te geven. De bedoeling is dat iedereen die wel eens als kindervriend optreedt wat steviger in de schoenen van de goedheiligman staat.
Het niet in het bezit hebben van grime of een eigen kostuum is geen probleem. Men kan gebruik maken van de aanwezige materialen. Hier worden geen extra kosten voor berekend.
Voor aanmelden bel Rekwisiet 06-34960783 of mail marjaenco@hotmail.coml

klik hier voor eerdere foto's


Dreef 14 in Heerhugowaard .................€ 40,00 per persoon