Header image  
ook van Rekwisiet  
 
    home
 

Let op weer nieuwe workshops:

Etagère

 

 

 

Etagère maken en versieren

 

  Duur: 2 tot 2,5 uur
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: €13,50 per kind

Maak een echte Etagère voor jemoeder, oma, opa, tante, oom, vriendin, vader of gewoon jezelf, van van allerlei soorten bordje, kopjes, glazen, bakjes en beeldjes van  glas of  steen.We maken ook nog iets lekkers wat op de Etagère gepresenteerd kan worden. Iedereen kan het, geen ervaring of talentnodig LET OP je etagèrewordt na 3 dagen thuis bezorgd
 
 

 

Mozaïken

 

  Duur: 2,5 tot 3 uur
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: €13,50 per kind

Let op: de werkstukken worden na 5 dagen thuis bezorgd of kunnen dan worden opgehaald
Je kunt met vele dingen mozaïeken. Wij doen het met schelpen, stuk geslagen tegels, steentjes, knikkers en dingen die we mooi vinden.Als je wilt mag je zelf de tegels stuk slaan je kunt kiezen uit een spiegel, dierenkop, ridderschild, schaaltje of een tegel voor aan de wand. Nadat we alle stukjes hebben ingelegd, gaan we plakken. Aan het eind mag je een kleur kiezen voor het voegen. Het voegen wordt 2 dagen later voor je gedaan, na 5 dagen kan je het op komen halen.
Het is ook mogelijk om een groepswerkstuk te maken, dit is erg leuk voor bijvoorbeeld naschoolse opvang of een school. De prijs hiervan is op aanvraag. meer foto's
 

 

 

Vogelkrans maken

 

 

Duur: 2,5 tot 3 uur
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: €10,00 per kind

 

Er wordt een vogelkrans van riet gemaakt, daarop worden vetbollen, gierst, appels en brood gestoken. Eigenlijk kan alles waar vogels gek op zijn (en wat gezond voor ze is) gebruikt worden.
De krans wordt eerst met mos bekleed zodat hij mooi groen wordt. Dan worden er eikels ingestoken. Brood, pinda’s en andere lekkere dingen worden aan een draad geregen en vastgemaakt aan de krans. Vervolgens worden er vetbollen, gierst en appels aangehangen.
Leeftijd: minimaal 8 jaar, dit vanwege het knippen van ijzerdraad en het steken met het draad in de krans.

 

 
 

Goochelen

 

  Duur: 3 uur
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Kosten: €12,50 per kind


Dit wordt  een heel spannende middag met veel magie. Aan het eind van de middag heeft een kind een eigen goocheltruc en kan zo iedereen voor de gek houden of verrassen.
De middag begint het maken van een hoed en een mooie goochelstok. Daarna wordt een eigen goocheltruc gemaakt, waarbij kan worden gekozen uit 2 goocheltrucs.
De trucs worden ingeoefend zodat die in een mooie show kunnen worden opgevoerd als de kinderen worden opgehaald. Ook worden nog andere leuke trucs geshowd.

 
 

Porselein schilderen

 

 

Duur: 2,5 tot 3 uur
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: vanaf €10 per kind
Minimaal 4 kinderen

Er kunnen twee verschillende voorwerpen worden beschilderd: een bord en een beker, of een tegel en beker. De tekening wordt er met stift opgezet. Daarna wordt er geverfd met sponzen en wattenstaafjes. De beschilderde voorwerpen kunnen meteen mee naar huis worden genomen. Als ze 24 uur gedroogd zijn, kunnen ze gewoon thuis in de oven afgebakken worden.
Ook voor volwassenen is deze workshop een aanrader, dan wordt er gewerkt met kwasten.

 

 
 

Textiel verven

 

  Duur: 2,5 tot 3 uur
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Kosten: €10 per kind
Minimaal 4 kinderen

Hierbij kan worden gedacht aan het beschilderen van een T-shirt, een pet, een tas, of een kussensloop. Dit altijd in overleg.
Bij het beschilderen kun de eigen fantasie gebruikt worden of kan een bepaald thema worden gekozen. Eventueel kunnen er dan van te voren door mij plaatjes van het onderwerp bij elkaar worden gezocht. De tekeningen worden overgetekend op papier en deze worden vervolgens op het shirt gestreken. Hierna kunnen ze geverfd worden.
Een pet verven kan ook gecombineerd worden met het beplakken van een klein doosje met servetten, of het beschilderen van een wandtegel.
Duur: 2 tot 3 uur, afhankelijk van leeftijd en creativiteit

 
     
 

Ballonfiguren vouwen

 

  Duur: 2,5 uur
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Kosten: €13,50 per kind
Heb je altijd al van een ballon een hondje willen maken, doe dan met je vrieden of vriendinnen deze workshop. Je leert in elk geval een hondje, een zwaard en een bloem vouwen. Na afloop krijg je 15 ballonnen, een pompje en een beschrijving mee.

 
 

Bij Rekwisiet kun je workshops volgen, heel erg leuk voor kinderfeestjes. Dit kan vanaf €8.50 per kind. Het kan ook bij u thuis maar dan komen er reiskosten bij. Het is mogelijk vooraf cakejes te versieren voor €2,00 of na afloop pannenkoeken te eten voor €4,00 per kind. Het minimaal aantal kinderen is 6 kinderen. Bij elke workshop is er een cadeautje voor de jarige. Er is wat te drinken en wat lekkers voor alle kinderen.